Klubbens historie

Skive Minirace har rødder helt tilbage til ca. 1969-70. Vi var en gruppe elever på Søndre Skole i Skive der fik lov til at bygge en racerbane dybt inde i skolens skumle kælder. Det blev til en 4-sporet træbane på ca. 25 m. Overfladen var malet med pimpsten og dækkene smurt med ethylacetelat, og så blev der ellers kørt race med Riko og Super-Riko biler. Kaj Skov indledte en produktion af undervogne lavet i pianotråd, som kørte uhyggeligt hurtigt. Motorer blev købt hjem fra England åbnet og afbalanceret og tunet på alle tænkelige måder. Vi har for nyligt haft besøg af en bil fra dengang. Dækkene var selvfølgelig væk men motoren levede endnu med et omdrejningstal der nok kunne sætte en FOX-2 på plads.

Hvad der egentlig skete med banen siden hen ved jeg ikke. Nogle tog ud og kørte løb på andre baner. Personligt opdagede jeg at der var noget der hed piger.

Godt 30 år senere står jeg og kigger på Kvicklys juletilbud – en scalextricks bane. Året før havde jeg investeret i en Carrera –bane og erkendt at det stadig var sjovt at nørde med bilerne og køre race.

Jeg falder i snak med min gamle klassekammerat Per Rasmussen, der fortæller at han kører til Holstebro sammen med Bent Christensen og kører race der. Jeg var vist ikke så svær at lokke med. Det blev til mange ture til Holstebro.
På trods af det herlige selskab i HMRK. snakkede vi mange gange på hjemturen om at vi da skulle have en bane selv.


Ideen formede sig og vi begyndte at lede efter egnede lokaler. Efter at have forkastet forskellige tilbud pga. af huslejeprisen og efter at have ventet over et år på lokaler i Hem , der bare lige skulle ryddes op ( og som da de endelig blev ryddet op bestemt ikke skulle bruges til minirace), fandt Bent en grisestald i Estvad

Det var en grisestald. Det var helt fra grunden. Henrik der ejer stedet fik ryddet staldinventar og så var det i gang med malerrulle. Her var det vist Per der trak det store læs. Vi har været gode til at skaffe de nødvendige materialer
meget billigt / gratis.

Understellet til banen er kasserede skoleborde. Gulvet er dækplader fra Hem Pladeopskæring. Borde og stole stammer fra et konkursbo osv. Som udgangspunkt valgte vi at bygge med Carrera skinner. Dels havde vi en hel del i forvejen og vi havde ikke rigtig mod på at bygge en træbane. Målet var en bane der var længere end vore venners i Holstebro. Bent fik jobbet som banedesigner. Efter lang tid var det en stor dag da den første runde kunne køres på en 40 meter 4-sporet bane med en lille viper testbil. Banens anskaffelsespris liger et sted mellem 15.000 og 20.000kr.

I takt med at banen blev mere og mere færdig (Det er en fortløbende proces) Begyndte vi at lede efter flere medlemmer. Vi er nu 10 stabile medlemmer, men har plads til flere!

Klik på en af banerne under menupunktet klubbens historie for at se mere.

Svineringen

Svinestregen