Reglement for DSV

DSV
1/24 Danske Standardvogne
0-2000cc 1965-1971

Se mere HER

Reglement

Klassen er udskrevet for skalamodeller af rigtige racerbiler, hvorfor der stilles krav til bilernes udseende og skalarigtighed. Hvis ikke bilen har en original bil som forbillede, skal den som minimum være forsynet med tidstypisk (1965-1973) bemaling og numre/dekorering.

Karosseri
Grp. 1, 2 og 5 Biler (Touringcars), maks. 2000ccm, der har kørt på de danske baner i perioden 1965-1971 Der er kun tilladt karosserier af hård plast, Glas/kulfiber eller resin i skalastørrelse 1/24 og 1/25. Karosseriet skal dække chassis, styretap og hjul set oppefra. Modellen skal være skalarigtigt udformet. Ekstra brede skærme kun tilladt, hvis originalen har kørt i DK i perioden 1965-71. Anmelderen vil i tvivlstilfælde blive bedt om billeddokumentation.
Der skal anvendes en 3-dimensional førerindsats, der dækker alle tekniske dele. Fører må fremstilles af valgfrit materiale, mens hoved skal være i hård plast eller resin. Vinduer og lygter må udskiftes med lettere materialer.
Bemaling fra perioden 1972-1973 er tilladt hvis samme biltype har kørt på danske baner i perioden 1965-1971.

Chassis er frit.

Frihøjde skal før, under og efter løbet være min. 1,0 mm.
Karosseriets højde over banen mellem for- og baghjul skal være skalarigtig og mindst 4mm

Styretap, Slæbere, Motorledning, slæbere og styretap er frit.

Lejer Aksler og lejer er frit.

Motor Der anvendes Fox10 motorer med originalt mærke og som ikke har været åbnet

Gear er valgfrit, både fabrikat og materiale.

Dæk Foran skumdæk, hjulbredde 6-10mm. Bagpå skum, PU eller White Point (GP) gummidæk. Hjulbredde 6-10mm.

Fælge skal være forsynet med fælgindsatser der passer til bilen. Størrelsen på fælge og dæk skal passe til forbilledet. (se vejledende mål i vedhæftede vognliste)

Sporvidde Maks. 64mm for og bag

Vægt Min. 130g, ekstra banemagneter ikke tilladt (kun i motoren)

Banestrøm 10-12volt afhængig af bane

Concours D’elegance: det overvejes om der på sigt skal indføre et pointsystem i stil med det tyske, alternativt finde en anden løsning, så også bilerne udseende kan få en vis indflydelse på det endelige løbsresultat.

Bildata for DSV