Gr.C Reglement

Regler.: til 1/24 Gr.C

1. Biltype & karosseri.feltet1
1/24 Gr. C biler til og med 1993. Der må kun benyttes plastik byggesæt (Tamiya, Revell, BRM, Scaleauto. osv). Der skal helst bruges så meget af byggesæt som muligt. Ruderne fra byggesættet, eller lexan ruder må benyttes. Slibning/dremmel i karossen for at opnå vægtbesparelse er ikke tilladt, Der er dog tilladt at slibning/dremmel i karossen hvis der er plads problemer. Det er tilladt at blænd de forreste lygter af. Der skal være en malet 3D kørerindsats i bilen. Bemalingen skal ligne en 1:1 racerbemaling, der må bruges færdigmalet og selv malet bil, med reklamer osv. 3 startnumre er påkrævet. Det er tilladt at montere lyskit.

2. Chassis.
Frit chassis. Der må selvfølgeligt kun være én guide. Frihøjde min. 1 mm før løbet.
Der er fri flex på H-pladen.

3. Motor: Plafit Fox II

4. Gearing: 10/44

5. Aksler og lejer: er fri.

6. Hjul, dæk og fælge.
Baghjul – Der køres med Scaleauto ProComp 3 Ø27.50 mm dæk (SC-2421P) eller Scaleauto ProComp 3 Ø26.50 mm dæk (SC-2525P). Brugte dæk er tilladt.

Forhjul – Fordæk skal være minimum 7 mm bredde og min Ø24 mm. Man må coate fordækkene.

Rensning/præparering af dækkene er kun tilladt med malertape.

Slibning af bagdæk er ikke tilladt.

Hjulene skal befinde sig inden for karossen, og skal være centreret i skærmkasserne.

Der skal være monteres fælgindsatser

7. Vægt: 190 gram eller der over for den komplette bil.
Med en minimumsvægten på 55 gram, på alle karrosser inkl. vinger, skruer osv.

Der kan gives kompensation til kørsel med bil som ikke lever op til reglement, med en straf, der fastsættes af løbsleder og teknisk kontrol.

Teknisk Kontrol
Teknisk kontrol gennemføres af en fra styregruppen og en fra den arrangerende klub. Alt arbejde på bilerne under løbet, foregår i parc fermé under overvågning af en fra styregruppen / TK.

“Track call”
Løbslederen definerer før løbet betingelserne for track-call. (f.eks. hvis en bil er i forkert bane, eller hvis der sker uheld på grund af fejl ved banen, mere end 2 biler kørt af på én gang og lign.) Der henstilles til at brugen af “Track Call” begrænses til virkelig nødstilfælde, hvor der er fare for biler bliver smadret eller tællesystemet får problemer.Det er den arrangerende klubs ansvar at “Track Call” kan stoppe løbet hurtigt og genstarte løbet.

Point system:
100, 98, 96, 95, 94, 93, 92 ..
Der gives point for hvert gennemkørsel og 6 af 8 gennemkørsler er tællende til mesterskabet. Ved point lighed vinder den som har kørt flest gennemløb og hvis der stadigvæk er lighed er det sidste gennemkørsel afgørende.

Concours d’Elegance
Før start opstilles alle biler på banen og alle deltagere har 3 sedler med 3, 2 og 1 point, som hver kører lægger ved de 3 biler han synes bedst om. Vinderen er den bil som har fået flest point og vinderen belønnes med en præmie.
Mulige hjemmesider til køb af Gr.C karosser:
http://www.modellbau-seidel.de/
http://slotmanni.de/shop/index.php
http://shop.strato.de/epages/61289239.sf/de_DE/?ObjectPath=Categories
http://www.midhobby.dk/
http://oscs.dk/forside

Nye indlæg

Status 2022

Vi må desværre meddele at vi har de bookninger, vi kan overkomme resten af 2022. Vi ønsker alle god jul og godt nytår, og er klar igen 2023
  1. Så blev det sommer – næsten Skriv et svar
  2. Så blev det jul – næsten Skriv et svar